SECURITY AWARENESS

Skydda din verksamhet mot IT-attacker. Security Awareness ökar medvetenheten kring IT-säkerhet genom att träna användaren att känna igen och undvika bedrägeriförsök.

Hur fungerar det?

Security Awareness genom simulerade attacker och utbildning

Den mänskliga faktorn spelar en avgörande roll i mer än hälften av alla IT-incidenter. Vår tjänst fokuserar på att öka medvetenheten kring IT-säkerhet genom att utbilda användaren i att känna igen och undvika bedrägeriförsök. Vi använder intelligenta simuleringar för att öka säkerhetsmedvetenheten hos varje användare. Våra simuleringar inkluderar scenarier av phishing, bedrägerier, skadlig kod och andra säkerhetshot. För att hålla jämna steg med de senaste cyberhoten uppdateras simuleringarna kontinuerligt.

Simulerade attacker

Användarna utsätts för simulerade attacker där svårighetsgraden och innehållet anpassas efter tidigare beteende och framsteg. Användare som tidigare visat sig ha svårt att motstå frestelsen att klicka på erbjudanden får fler simuleringar ur just den kategorin.

Utbildning

Genom interaktiv utbildning kan användarna ta till sig ny kunskap anpassad efter deras individuella behov. Användaren kan smidigt komma åt utbildningsplattformen från mobil eller dator för en sömlös och flexibel inlärningsupplevelse.

Utvärdering

Få en klar bild av organisationens framsteg. Er organisation får tillgång till en utvärderingsrapport som summerar deltagarnas kunskapsnivåer. Detta ger en tydlig bild av de framsteg som görs, vilket säkerställer kontinuerlig utveckling och förbättring.​

Prissättning

Vad kostar det?

Vi erbjuder en enkel och transparent prissättningsmodell som tar hänsyn till antalet användare för att passa er verksamhet.

31 kr

0-100 användare

27 kr

101-300 användare

21 kr

301-500 användare

16 kr

500+ användare

FAQ

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om vår tjänst Security Awareness

Tjänsten är utformad för att förbättra säkerhetsmedvetenheten hos era anställda. Det börjar med att användarna utsätts för olika simulerade säkerhetshot där vi testar hur de reagerar. Sen får de ta del av interaktiva utbildningar för att lära sig om olika aspekter av säkerhet. Resultatet sammanställs i en utvärderingsrapport för att få en klar bild av deltagarnas kunskapsnivåer och organisationens framsteg. Deltagarnas reaktioner och resultat används också för att identifiera områden som behöver förbättras och anpassar innehåller i nästa simulerade attack.

På så sätt bygger vi stegvis upp era anställdas förmåga att känna igen och hantera säkerhetshot på ett effektivt sätt.

Användarna kommer varje månad att utsättas för två simulerade attacker och en microträning. Utöver simulerade attacker och microträning kommer vi vid behov att skicka ut korta zero-day kurser. Dessa kurser inkluderar verkliga exempel på attacker som är aktuella under den pågående perioden.

Innehållet utökas och uppdateras ständigt för att täcka de senaste bedrägeriförsöken. Det dyker hela tiden upp nya hot och syftet med tjänsten är att användarna ska vara förberedda och lära sig upptäcka säkerhetsrisker i ett tidigt skede. 

Ja, med Microsoft 365 integreras tjänsten automatiskt men oavsett vilket e-postsystem ni använder kan vår tjänst anpassas för er.

Ja tjänsten stöder flera språk, svenska, engelska, franska, tyska, spanska med flera. Varje användare kan välja vilket språk de vill ha för all kommunikation och utbildning. Vi vill göra det så enkelt och bekvämt som möjligt för alla att få tillgång till viktig information på det språk de känner sig mest bekväma med.

Kontakta oss för en komplett lista över vilka språk som erbjuds.

Ja, vi är angelägna om att upprätthålla användarnas integritet och följer alla lagar och riktlinjer som gäller för dataskydd och personlig integritet. Arbetsgivaren har rätt att kontrollera anställda genom arbetsrätten.

Alla användare informeras om vilka uppgifter som samlas in och hur informationen används. Det är endast relevanta personer som har tillgång till den insamlade informationen. 

 

Vårt supportteam finns tillgängligt måndag till fredag mellan kl 8 och 17 för att hjälpa till med frågor, teknisk support och andra ärende.

Vid akuta ärenden som uppstår utanför dessa ordinarie tider erbjuder vi även jourtjänst för att säkerställa att du får den hjälp du behöver när du behöver den som mest.

Användare som luras av en simulerad attack få omedelbar feedback för att kunna identifiera och stå emot liknande försök i framtiden.

Om en användare inte genomför en kurs kommer den att få en påminnelse en gång i veckan. Du som adminstratör har även möjlighet att se deltagarnas engagemang och resultat.

Exempel på simulerade attacker

PHISHING

Användaren luras att avslöja personlig information som lösenord, användarnamn, kreditkortsuppgifter eller andra känsliga data. Det görs vanligtvis genom att skicka falska meddelanden med länkar till bluffwebbplatser som ser ut att vara autentiska för att vilseleda användarna att ange sina uppgifter. 

Genom att integrera simulerade attacker får användaren snabb återkoppling och konkreta råd för att undvika liknande hot framöver.

FRÅN EGEN ORGANISATION

En IT-attack som ser ut att komma från den egna organisationen kallas för ”insider threat” eller interna hot. Detta är när en attack eller bedrägeri sker genom att utnyttja organisationens system, vilket får det att verka som om det kommer från en intern källa.

För att möta denna utmaning får användaren omedelbar feedback och
konkreta råd till för att identifiera och förebygga interna hot.

SOCIALA MEDIER

Denna typ av attacker kan se ut på olika sätt, med syftet att antingen stjäla information, sprida skadlig kod, bedra användare eller påverka opinionen.

För att skydda sig mot dessa attacker är det viktigt att vara försiktig med att klicka på misstänkta länkar eller ge ut personlig information, använda starka och unika lösenord samt hålla enheter och programvara uppdaterade med senaste säkerhetsuppdateringarna.

Vill du veta mer om vår tjänst?

Boka in ett möte med en av våra erfarna IT-konsulter och få reda på hur vi kan hjälpa dig öka IT-säkerhet.

Beställ vår säkerhetstjänst

Fyll i formuläret nedan för att teckna vår Security Awareness-tjänst.

Tjänsten omfattar alla era mailanvändare. Kostnaden är 31 kr / användare och månad.


Grandin ITC gick samman med IT-bolaget Remote24 i mars 2022.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Carlsson, förvärvsansvarig Remote24, 0707-53 11 15